Na ceste prvej triedy na Orave budú opravovať most. Obmedzenia v doprave potrvajú viac ako mesiac


Foto: Na ceste prvej triedy na Orave budú opravovať most. Obmedzenia v doprave potrvajú viac ako mesiac Foto: KR PZ Žilina

Od pondelka 27. mája začne na cestnom moste v Dolnom Kubíne oprava odvodňovacieho systému. Mesto o tom informuje na svojom webe s tým, že stavebné práce na úseku cesty I/70 by mali trvať viac ako mesiac. Doprava tak bude môcť prechádzať ponad rieku Orava len v jednom jazdnom pruhu.

„Na tomto moste premávka bude až do 5. júla riadená semaformi a prípadne pracovníkmi zhotoviteľa. Návštevníkom mesta, ale aj obyvateľom odporúčame v prípade potreby využiť náhradnú trasu, ktorá vedie cez Oravskú Porubu a Gäceľ,“ ozrejmil Matúš Lakoštík, viceprimátor Dolného Kubína. 


Účelom opravy je obnova funkčnosti odvodňovacieho zariadenia, výmena existujúcich odvodňovačov za nové prvky a celková úprava spôsobu vyústenia vôd cez odvodňovacie potrubie na terén pod mostom. Súčasťou stavebných prác bude aj úprava vozovky a hydroizolácie a poškodených obrubníkov.


Opravou odvodňovacieho systému chcú zároveň zabezpečiť ochranu mostných konštrukcií pred škodlivými a degradačnými účinkami vody. Celú rekonštrukciu realizuje Slovenská správa ciest cez dodávateľskú firmu. Obmedzenie dopravy na moste bude 24 hodín denne.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť v tomto úseku, trpezlivosť, ohľaduplnosť , dôsledné rešpektovanie prenosného dopravného značenia a pokynov osôb, ktoré budú usmerňovať dopravu.

S cieľom znížiť intenzitu dopravy v meste Dolný Kubín môže využiť alternatívnu trasu cez mesto Ružomberok.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: