Žilinská kapela The Perfect Igloo spieva v novom singli Cely o mantineloch a závislostiach


Foto: Žilinská kapela The Perfect Igloo spieva v novom singli Cely o mantineloch a závislostiach Foto: The Perfect Igloo

Žilinská kapela The Perfect Igloo predstavuje svoj štvrtý singel s názvom Cely. Témou piesne sú zlozvyky, mantinely a závislosti, ktoré si každý z nás sám pre seba vytvára, pomaličky sa v nich uzatvára a utvrdzuje, odstrihávajúc sa postupne od reality.

Singel vznikol v klasickom zložení: Mio (gitara, spev), Martin Smatana (bicie, vokály), Marián Knoško (basová gitara), Juraj Jirků (elektrické gitary) a Peter Bohunický (klávesy). Je v ňom cítiť poctivý gitarový základ so šťavnatým zvukom, energiou a priamočiarosťou. Z muziky a textu srší jednoduchý prístup bez komplikácií, s jasným odkazom. Kapela predvádza to, čo má rada a čo jej sedí.

Pieseň je nahratá v štúdiu známeho popradského producenta a majstra zvuku Martina Barlu, ktorý s kapelou spolupracuje už dlhší čas a „vie citlivo, s nadhľadom a vkusne ustrážiť a usmerniť naše nápady pred skĺznutím do klišé a prvoplánovosti“ uvádza basgitarista Majo.


Ako je to u The Perfect Igloo zvykom, singel sprevádza nový videoklip. Režisérom, kameramanom a producentom v jednej osobe je tentoraz invenčný žilinský filmár Peter Kotrha. Klip je parodickou kombináciou všemožných závislostí a zlozvykov zmiešaných s anonymizujúcimi zábermi kapely hrajúcej s „celami“ na hlavách. Cely predstavujú premýšľanie a správanie zarámcované v boxoch a ohraničené mantinelmi, ktoré si ľudia sami vytvárajú.

Aké sú plány kapely The Perfect Igloo do blízkej budúcnosti? „V prvom rade s kamarátmi a fanúšikmi oslávime a pokrstíme nový singel, no a potom nás čaká leto plné festivalov a klubov po Slovensku a možno aj v Čechách, kde nebudeme fanúšikov ani trochu šetriť a poriadne si tú klasickú letnú festivalovú atmosféru užijeme. Tešíme sa na Vás,“ odkazuje klávesák Peťo.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: