Nehoda v Strážove ochromila dopravu. Situáciu komplikuje aj uzávera tunela Považský Chlmec


Foto: Nehoda v Strážove ochromila dopravu. Situáciu komplikuje aj uzávera tunela Považský Chlmec Foto: Vľavo hore a vpravo: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj; Vľavo dole: Facebook/Balky Žena

V piatok 24. mája dopoludnia je doprava v žilinskej mestskej časti Strážov obmedzená. Krátko po 9. hodine tu došlo k dopravnej nehode, ktorá paralyzovala premávku v oboch smeroch. O udalosti informuje Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

Ako spresňujú hasiči, ku kolízii malo dôjsť medzi dvoma nákladnými vozidlami a osobným vozidlom. Po nahlásení zrážky na miesto ihneď vyrazilo šesť príslušníkov HaZZ s dvoma kusmi hasičskej techniky a prítomná je aj polícia.

Vozidlá sa zrazili na ceste č. I/61, a to konkrétne na Hričovskej ulici. O kolízií informujú aj vodiči v dopravných skupinách. Nehoda v Strážove smerom na Bytču, komplet všetko upchaté a už aj diaľnica na Žilinu smerom od Bytče,“ spresnil jeden z vodičov na sociálnej sieti krátko po nehode.


Aj viac ako po hodine vozidlá stoja v rozsiahlych kolónach, ktoré sa hýbu len veľmi pomaly. Zástupy áut smerujúcich na Bratislavu siahajú až na Mostnú ulicu. Situáciu komplikuje aj dočasná uzávera diaľničného tunela Považský Chlmec na D3, ktorá potrvá až do nedele 26. mája do 12:00 hod. Motoristi preto odporúčajú využiť diaľnicu D1 a tunel Žilina.

Polícia spresňuje, že v Žiline v smere na Bratislavu rieši až dve škodové udalosti. „Jeden jazdný pruh je neprejazdný, premávku usmerňujeme do voľného jazdného pruhu,“ dopĺňa polícia, ktorá vodičov žiada o trpezlivosť a rešpektovanie pokynov.

TIP: Aktuálne dopravné informácie nájdete na https://www.facebook.com/groups/dopravny.servis.zilina.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: