FOTO: Liptovský policajt doviedol nevidiaceho športovca na Veľký Choč. Výzvou boli reťaze


FOTO: Liptovský policajt doviedol nevidiaceho športovca na Veľký Choč. Výzvou boli reťaze
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj (Stanislav Mikšovský)

To, že vôbec nič nevidí, ho neodradí ani od náročnej turistiky. Športovec Pavol Kéri, ktorý sa nazýva nezastaviteľným, zdolal Veľký Choč. Do výšky 1 611 metrov nad morom ho doviedol policajt z Liptovského Mikuláša kapitán Stanislav Mikšovský.

Dvojica priateľov spoločne prekonala už niekoľko turistických mét. V utorok 21. mája vyrazili už okolo 6:00 hod. ráno do Valaskej Dubovej, odkiaľ začali svoj výstup. Napriek zdravotnému znevýhodneniu, ktoré mnohých púta k bezpečiu miest, sa Pavlovi s pomocou trasera Stanislava podarilo doraziť na vrchol za dve hodiny.

„Trasa viedla nenáročným terénom, no postupne terén stúpal a postupne začínali aj prírodné schody, no my sme to v pohode zvládali. Môj priateľ a traser v jednom Stanko ma informoval o všetkých prekážkach, ktoré sa objavovali pod mojimi nohami,“ napísal nevidiaci športovec.

Najväčšou výzvou sa pre Pavla stal náročnejší úsek s reťazami. Turistiku, kde sa využívajú takéto pomôcky, ešte nikdy neabsolvoval. Spoločnými silami to však páni zvládli bez väčších problémov.

„Ich výkon – úspech nevidiaceho športovca, musí byť motiváciou pre nás všetkých. Gratulujeme a športovcom prajeme veľa úspechov,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na svojom Facebooku.



Prečítajte si viac: