Dnes začínajú Staromestské slávnosti! Žilinčanov prekvapia úspešní športovci, Vlci pripravili autogramiádu


Foto: Dnes začínajú Staromestské slávnosti! Žilinčanov prekvapia úspešní športovci, Vlci pripravili autogramiádu Foto: Redakcia a Vlci Žilina

Už dnes 23. mája popoludní začínajú obľúbené žilinské Staromestské slávnosti. Tri dni plné zábavy, hudby, dobrého jedla a spoločnosti odštartujú o 15:00 hod. slávnostné fanfáry z Burianovej veže. Následne začne mestom prechádzať otvárací sprievod.

Tento rok sa jeho súčasťou stanú aj delegácie z partnerských miest ako Essen, Třinec, Frýdek-Místek či mestskej časti Praha 15. Sprievod prejde popri radnici, cez Mariánske námestie, Farskú uličku na Hlinkovo námestie.


„Témou 28. ročníka je spolupráca v meste, preto okrem hudobníkov či mažoretiek budú súčasťou sprievodu aj úspešné žilinské športové kluby, konkrétne Vlci Žilina vrátane juniorov, Grasshoppers Žilina a finalisti 1. slovenskej basketbalovej ligy,“ priblížilo mesto.


Na námestí primátor Peter Fiabáne symbolicky odovzdá kľúče od mesta umelcom, remeselníkom a športovcom ktorí prevezmú vládu do 25. mája. On zas dostane od rozhodcu na tri dni červenú kartu.

„Pred začiatkom hudobného programu na Námestí A. Hlinku športovci pozdravia návštevníkov a predvedú získané trofeje. Približne o 16:00 hod. je pre fanúšikov klubu Vlci Žilina pripravená aj autogramiáda v parku SNP,“ dopĺňa mesto.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: