Kysučan dovážal a predával neoznačené cigarety z Poľska, na daniach „ušetril“ cez 100-tisíc eur


Foto: Kysučan dovážal a predával neoznačené cigarety z Poľska, na daniach „ušetril“ cez 100-tisíc eur Foto: financnasprava.sk

Príslušníkom Kriminálneho úradu finančnej správy sa podarilo zrušiť nelegálny biznis Kysučana, ktorý si zarábal predajom tabakových výrobkov bez kolkov. Pokiaľ mu bude dokázaná vina, hrozí mu 1 až 5 rokov za mrežami.

Osoba s iniciálami J. K., ktorá býva v obci Oščadnica, mala najmenej rok nakupovať neoznačené balenia cigariet pravdepodobne v Poľsku. Následne ich rozvážala a predávala nielen v Žilinskom kraji, ale aj v susedných štátoch. Zadržať sa ju podarilo v Česku, práve počas predaja cigariet.

Vo štvrtok 9. mája vykonali príslušníci finančnej správy domovú prehliadku v Oščadnici. V dome J. K. našli 47 bielych krabíc, v ktorých sa celkovo nachádzalo takmer 37-tisíc neoznačených spotrebiteľských balení cigariet. Predbežná škoda na dani bola vyčíslená na skoro 110-tisíc eur.

„Na základe vykonanej domovej prehliadky vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa Trestného zákona. Osoba J. K., ktorá zabezpečovala sklad a distribúciu neoznačených SBC, bola už v minulosti stíhaná pre uvedený trestný čin,“ priblížila finančná správa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu