FOTO: Bombovej hrozbe čelí aj Žilina. Polícia evakuuje miestne základné školy, škôlky aj OC Dubeň


FOTO: Bombovej hrozbe čelí aj Žilina. Polícia evakuuje miestne základné školy, škôlky aj OC Dubeň
Galéria: 4 fotky

Polícia vo viacerých slovenských mestách dnes, v utorok 7. mája, v dopoludňajších hodinách preveruje oznámenie o údajnom uložení výbušnín v priestoroch viacerých škôl. Výnimkou nie je ani Žilina, kde už evakuovali viaceré miestne základné aj materské školy.

Rodičia dostávajú telefonáty z materských škôl, aby prišli svoje deti vyzdvihnúť, zatiaľ čo žiakov vyšších ročníkov na základných školách pedagógovia prepúšťajú domov. V Žiline sú uzavreté tiež priestory OC Dubeň. Podľa našich informácií sa bombový poplach v tejto lokalite týka VÚB banky, ktorá sídli práve v nákupnom centre.

„Bližšie informácie poskytneme, akonáhle to situácia umožní,“ informuje polícia na sociálnej sieti. V rámci Žilinského kraja sú v potenciálnom ohrození aj vzdelávacie zariadenia v okresoch Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Martin a Dolný Kubín.

Policajní príslušníci rovnako zasahujú aj v susednom Trenčianskom kraji, no priestory škôl kontrolujú aj v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji.



Hlásenie o umiestnení bomby v Žiline pritom polícia zaznamenala aj pred pár dňami, v nedeľu 5. mája, kedy mala byť výbušnina nastražená na železničnej stanici. Slová neznámej osoby sa však napokon nepotvrdili.

Správu budeme aktualizovať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu