VIDEO: Vodička jazdila Košickou ulicou v protismere. Nezastavila ju ani križovatka


Foto: VIDEO: Vodička jazdila Košickou ulicou v protismere. Nezastavila ju ani križovatka Foto: čitateľ Igor

Na žilinských cestách sa s bizarnou dopravnou situáciou môžeme stretnúť každý deň. Svedkom jednej z nich bol aj vodič Igor, ktorý nedávno prechádzal Košickou ulicou. Ešte pred tým, ako mohol ďalej pokračovať v smere na Nemocničnú, čakal s ostatnými vodičmi pred križovatkou na zelenú. Zrazu ho však zaskočil prenikavý zvuk.

Motoristi vo viacerých vozidlách naokolo začali trúbiť. „Pozriem sa vedľa na cestu, kde si pani ide v protismere veselo až ku križovatke. Potom využila medzeru medzi intervalmi a šikovne odbočila na Nemocničnú. Mala šťastie, že sa jej tam nevyrútili autá od Ľavobrežnej,“ hodnotí nebezpečnú situáciu Igor. 

Aj keď nevie, ako dlho prechádzala v protismere, predpokladá, že na cestu odbočila od Merkury Marketu„Mohla ešte vyjsť z Renaultu, ale mala Peugeot, tak to skôr nie,“ trefne dodáva Igor s dávkou nadhľadu.

Slovenský zákon jasne definuje, že jazda v protismernej časti cesty, ak si to nevyžaduje situácia v cestnej premávke, sa považuje za závažné porušenie pravidiel cestnej premávky. Takáto jazda pritom nie je rizikovou len na diaľnici či rýchlostnej ceste, ale aj na smerovo rozdelenej ceste, akou je aj Košická. V závislosti od závažnosti situácie sa tak pokuta môže pohybovať od 60 až do 150 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu