Tínedžer na Škode vošiel do cesty kamiónu. Po čelnej zrážke je aj so spolujazdcom pod dohľadom lekárov


Foto: Tínedžer na Škode vošiel do cesty kamiónu. Po čelnej zrážke je aj so spolujazdcom pod dohľadom lekárov Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby sa na cestách správali disciplinovane, nepreceňovali svoje schopnosti a plne sa venovali vedeniu vozidla. Robí tak po tom, ako dnes, vo štvrtok 21. marca, došlo v ranných hodinách k vážnej dopravnej nehode v okrese Tvrdošín.

Vozidlo značky Škoda viedol 18-ročný vodič po ceste druhej triedy č. 520. So spolujazdcom v aute mieril do obce Štefanov nad Oravou v smere od Námestova, keď z neznámych dôvodov prešiel v jednom momente s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde došlo k čelnej zrážke s kamiónom.

„Po dopravnej nehode vodič vozidla Škoda a jeho spolujazdec boli prevezení so zraneniami do nemocnice, zároveň bol 18-ročnému vodičovi nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou,“ vysvetľuje krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Po kolízii bola cesta z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody dočasne uzavretá. Vodič nákladného vozidla bol zároveň podrobený dychovej skúške, tá však u neho prítomnosť alkoholu vylúčila.

„Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila na záver Kremeňová s pripomienkou toho, že každý účastník premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu