Oblasť v Liptovskom Mikuláši ostáva uzatvorená, medveďa sa stále nepodarilo zastreliť


Foto: Oblasť v Liptovskom Mikuláši ostáva uzatvorená, medveďa sa stále nepodarilo zastreliť Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Občania ani návštevníci Liptovského Mikuláša by sa dnes popoludní ani vo večerných hodinách nemali zdržiavať v určenej lokalite. Bude tam prebiehať lov na medveďa, ktorý napadol obyvateľov priamo v meste.

Oblasť medzi Závažnou Porubou (starou cestou) a Iľanovom bola ohraničená bezpečnostnými páskami, ktoré zakazujú ľuďom vstup na toto územie. Zábrany umiestnila mestská polícia, ktorá žiada občanov, aby sa tomuto miestu vyhli vo vlastnom záujme.

„S vysokou pravdepodobnosťou bude vykonaný odchyt nebezpečného medveďa s použitím strelných zbraní. V prípade neuposlúchnutia sa vystavujete riziku ohrozenia života,“ uvádza mesto.


Aktualizácia 23:00 hod.

Medveďa sa počas utorka 19. marca nepodarilo uloviť. Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky preto žiada občanov, aby sa spomínanej lokalite vyhýbali aj počas nasledujúcich dní. Medveďa naďalej hľadajú a budú odchytávať so strelnými zbraňami, je preto veľmi nebezpečné sa pohybovať v blízkosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu