S aplikáciou Zoberma vždy viete, kedy a za koľko vás odvezie taxík. Vytvoril ju Žilinčan


Foto: S aplikáciou Zoberma vždy viete, kedy a za koľko vás odvezie taxík. Vytvoril ju Žilinčan

Predstavte si, že vystúpite z vlaku v neznámom meste a potrebujete sa dostať na jeho opačnú stranu. Rozhodnete sa privolať si taxík. Otvoríte webový prehliadač a premýšľate, ktorý si vybrať. Prvé číslo vás prepojí na taxislužbu z iného mesta, ktorá mala zaplatenú reklamu. Ďalšie dve vám nezodvihnú telefón.

Konečne sa dovoláte a zistíte, že musíte počkať 45 minút. Potom máte niekoľko možností - hľadať ďalej a dúfať, že vás niekto odvezie skôr, alebo si nájsť príjemné miesto na čakanie. Žiaľ, ani po telefonickom objednaní taxíku nemáte zakaždým istotu, že skutočne príde v čase, ktorý vám dispečer prisľúbil. Cenu za jazdu navyše často zistíte až po zastavení.

Čo ak by sa toto všetko dalo zmeniť niekoľkými kliknutiami v mobile? Na slovenský trh prichádza nová aplikácia Zoberma, ktorá spojí všetky taxislužby do jednej siete dostupnej 24 hodín 7 dní v týždni. Založil ju Žilinčan Ing. Matej Mušák, úspešný absolvent fakulty riadenia a informatiky žilinskej univerzity, na podnet od vodičov taxíkov, ktorí chceli zmodernizovať fungujúci systém.


Získajte prehľad o aktuálnych cenách a vozidlách taxislužieb, ktoré pri vás vedia byť najskôr. Aplikácia Zoberma slúži ako univerzálny dispečing, ktorý zjednodušuje objednávanie taxíkov pre vodičov aj zákazníkov. Najdôležitejším prínosom je však spoľahlivosť a bezpečnosť - ľudia sa nemusia báť, ku komu si sadajú do auta, a vodiči zas neriskujú, že im zákazník ujde s peniazmi.

Službu aktuálne využíva viac než 600 aktívnych vodičov zabehnutých taxislužieb z 30 miest na Slovensku, každodenne však pribúdajú noví. Aplikácia v roku 2023 zaujala v televíznej šou Jama levova investora Igora Kollu zo spoločnosti Antik Telecom s. r. o. Aj vďaka jeho pomoci by sa mali do služby v najbližších mesiacoch zapojiť ďalšie stovky vodičov a tisícky zákazníkov z celej krajiny.


Aplikácia nie je viazaná na konkrétnu lokalitu a na rozdiel od konkurencie sa nesústredí iba na najväčšie mestá na Slovensku. Taxík si cez Zoberma objednáte aj v menších mestách a dedinách. Cieľom autorov je férovosť pre zákazníkov aj pre vodičov taxislužieb. Aké sú teda výhody, ktoré Zoberma ponúka?

Výhody pre zákazníkov

  • Zjednodušenie objednávania - vy zadáte, odkiaľ kam cestujete, a aplikácia vám odpovie, kedy pri vás vedia byť jednotlivé taxíky a koľko peňazí si vypýtajú za jazdu.
  • V každom meste na Slovensku stačí otvoriť rovnakú aplikáciu pre privolanie taxíku.
  • Platba v hotovosti alebo kartou pred jazdou.
  • Prehľad o cenách taxíkov vo vašom meste.
  • Na objednanie taxíku nie je potrebný telefonát.
  • Sledovanie aktuálnej polohy objednaného taxíku.
  • Hodnotenie jednotlivých vodičov od ostatných zákazníkov, ktoré sa zobrazuje pred objednaním taxíku.
  • Kvalita a bezpečnosť - nenasadnete do auta ku komukoľvek, v aplikácii nájdete iba taxislužby s koncesiou (oprávnením od okresného úradu). Taxikári musia byť bezúhonní a mať v poriadku všetky papiere.
  • Všetci vodiči sú registrovaní, ak nastane problém, služba ho vyrieši, prípadne vodiča úplne vyškrtne zo svojho zoznamu.


Výhody pre taxislužby

  • Bezkonkurenčne najnižšia provízia (nanajvýš 10 %) zmluvne garantovaná na dané obdobie.
  • Ceny poplatkov sú prispôsobené veľkosti a pôsobisku taxislužby.
  • Absolútna autonómia taxislužieb - ceny, zákazníkov aj oblasť pôsobenia si vyberajú samostatne, Zoberma do toho nijak nezasahuje.
  • Možnosť upravenia ceny pre vyššiu konkurencieschopnosť.
  • Modernizácia dispečingu.
  • Optimalizácia trasy k zákazníkovi tak, aby sa eliminovali „ mŕtve“ kilometre.
  • Istota obdržania platby za jazdu - zákazník musí byť registrovaný (dá sa vyhľadať podľa kontaktných údajov), možná je tiež platba kartou pred jazdou.

Zákazníci, nechcete zbytočne dlho čakať alebo platiť priveľa za taxík? Taxikári, chcete byť na očiach a ponúknuť zákazníkom moderný spôsob objednania vašich služieb? Zapojte sa už dnes do siete Zoberma. Viac informácií nájdete na stránke aplikácie, na Facebooku či Instagrame.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok