VIDEO: Kamionista nebezpečne predbiehal na ceste do Žiliny. Nakoniec ostal stáť v kolóne


Foto: VIDEO: Kamionista nebezpečne predbiehal na ceste do Žiliny. Nakoniec ostal stáť v kolóne Foto: čitateľ Peter

Cesta I/11 smerujúca z Kysúc do Žiliny patrí medzi komunikácie, kde dochádza často k dopravným nehodám. V pondelok 11. marca skoro spôsobil jednu vážnejšiu aj kamionista z Poľska. Jeho nebezpečný manéver zachytil na kameru náš čitateľ Peter, ktorý sa v tom čase nachádzal v aute aj s rodinou. 

V smere z Čadce na Žilinu, pred Kysuckým Lieskovcom a odbočkou na Ochodnicu stáli autá v kolóne. Naraz sa v jednom úseku pohli a ešte počas rozbiehania si všimli, že ich začal obiehať poľský kamión.

„Nebolo by na tom azda nič zvláštne, keby pred nami nebola dlhá kolóna, oproti by nešli žiadne autá a zrazu nás pritlačil nebezpečne ku krajnici, až sme museli brdziť a samozrejme sme trúbili,“ uviedol Peter.  


Poľský kamionista sa navyše odhodlal predbiehať za daždivého počasia, kedy je znížená viditeľnosť a autá môžu mať na mokrej vozovke dlhšiu brzdnú dráhu. „Absolútne mu nevadilo, že bude stáť v kolóne, že nás vytlačil a že ohrozil nielen nás, ale i autá a vodičov idúcich z opačnej strany. Potom vodič ako keby sa nič nedialo si šiel ďalej a následne klasicky stál v kolóne,“ dodáva Peter. 

Vodiča nákladného auta mohlo podnietiť k takémuto činu aj to, že medzery medzi niektorými vozidlami v kolóne boli veľké. Predbiehaním však nič nezískal, iba ohrozil ostatných účastníkov.



Chceme vás informovať o tom, čo vás zaujíma a trápi.
Aj tento článok vznikol na podnet čitateľov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu