Vyhrávajú tituly v každom veku. Žilinské karatistky ovládli národný šampionát seniorov


Foto: Vyhrávajú tituly v každom veku. Žilinské karatistky ovládli národný šampionát seniorov Foto: Alojz Mintal

V sobotu 2. marca sa vo Zvolene konali majstrovstvá Slovenskej republiky seniorov jednotlivcov a družstiev v športovom karate. Zúčastnili sa ich aj žilinskí karatisti a karatistky – seniori z AC UNIZA Karate klub Žilina. Zo šampionátu si odniesli viacero významných ocenení, a to v kategóriách kata aj kumite. 

Prvé miesto a titul majsterky Slovenska v karate si odniesla Elena Cisariková v kategórii kumite -seniorky nad 45 rokov bez rozdielu hmotnosti. Dlhoročná trénerka a pretekárka obstála rovnako dobre aj v kategórii kata seniorky nad 45 rokov.   

Prvenstvom a zlatou medailou zažiarila aj ďalšia žilinská karatistka Andrea Stáreková, a to v kategórii kumite seniorky nad 35 rokov bez rozdielu hmotnosti.  Veľmi dobre sa zaradila aj Viktória Snopková, ktorá v kumite seniorky nad 68 kg obsadila druhú priečku. 

Dobre si počínali ale aj žilinskí muži. V kategórii kumite seniori nad 55 rokov bez rozdielu hmotnosti. Alojz Mintal obsadil druhé miesto, tretie miesto pripadlo Petrovi Štrbkovi a Viliamovi Rojkovi, 5. miesto získal Ľubomír Šuták



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu