Dvojica pasákov predávala dievčatá v Žiline a Martine. Policajti u nich našli 38-tisíc eur


Foto: Dvojica pasákov predávala dievčatá v Žiline a Martine. Policajti u nich našli 38-tisíc eur Foto: Ilustračné foto

Začiatkom tohto týždňa zasahovala žilinská kriminálna polícia na viacerých miestach v Žiline. Počas akcie prehľadala šesť domov alebo bytov, ako aj iné priestory a motorové vozidlá. Dôvodom bolo podozrenie z navádzania na prostitúciu a predaja drog.

Vyšetrovateľ už obvinil 35-ročného muža a 24-ročnú ženu zo zločinu kupliarstva spáchaného formou spolupáchateľstva. Dvojica mala nahovárať najmenej štyri ženy na prostitúciu a vytvárala im podmienky na sex so zákazníkmi na rôznych miestach v Žiline aj Martine.



Okrem toho bolo voči obidvom vznesené obvinenie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovanie s nimi. Prehliadky v oboch mestách prebiehali v utorok 13. februára.

„Počas vykonaných domových prehliadok bola zaistená finančná hotovosť v celkovej výške asi 38-tisíc eur. Predbežným expertíznym skúmaním zo zaistených kryštalických látok bolo zistené, že tieto predstavujú najmenej 360 bežných jednotlivých dávok pervitínu. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinených osôb,“ priblížila žilinská polícia s tým, že ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu