Odštartujte víkend umením: V žilinskom bábkáči ožije svetoznámy príbeh Zlodejky kníh


Foto: Odštartujte víkend umením: V žilinskom bábkáči ožije svetoznámy príbeh Zlodejky kníh Foto: Bábkové divadlo Žilina

Bábkové divadlo Žilina predstaví divákom inscenáciu na motívy svetoznámeho bestselleru od Marcusa Zusaka Zlodejka kníh. Vychutnať si ju môžeme už najbližší piatok 16. februára 2024 o 19. hodine v podaní Nového divadla a réžii Šimona Spišáka.

Inscenácia plná výborných režijných nápadov a hereckých výkonov sleduje obyčajné dievčatko, z ktorého sa postupne stáva profesionálna zlodejka kníh, a tým aj nepriateľka tretej ríše. Je príbehom o obyčajnej smrti, ktorá miluje farby, a bojí sa zloby ľudí. 

Na kvality Zlodejky kníh poukázala aj popredná recenzentka Lenka Dzadíková. „Inscenáciu robia mimoriadnou aj herecké výkony. Nové divadlo je vo výbornej kondícii a Zlodejka kníh je vynikajúca inscenácia,“ nešetrila slovami chvály.

Inscenáciu však vyzdvihli aj za hranicami v českých Divadelných novinách. „Jak známo, mladé publikum nic neodpouští. V případě Zlodějky knih s herecky perfektními výkony udrželo bez problémů pozornost i navzdory tomu, že slovenštině rozumělo asi jen částečně.“ 

Nenechajte si ujsť tento jedinečný zážitok. Lístky si môžete kúpiť už teraz online po kliknutí SEM. Inscenácia je vhodná pre dospelých a mladých od 12 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu