Boj za strednú školu v Martine pokračuje. V petícii vyzbierali nanovo 9-tisíc podpisov


Foto: Boj za strednú školu v Martine pokračuje. V petícii vyzbierali nanovo 9-tisíc podpisov Foto: ilustračné - www.spsmt.sk, Facebook/Lenka Huňorová

Žilinský samosprávny kraj postupne racionalizuje sieť stredných škôl, ktoré má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Žilinčania si určite spomenú na spájanie strednej školy na Sasinkovej so strednou školou v Bytčici. Podobný problém teraz riešia aj v Martine.

Strednú priemyselnú školu technickú Martin a Spojenú školu Martin chce totiž župa presťahovať do jednej budovy. Riaditeľom dotknutých škôl tento návrh predložili začiatkom novembra minulého roka. Od 1. septembra 2025 by tak mali obe školy sídlo v budove Spojenej školy Martin.

S presťahovaním však vedenie priemyselnej školy nesúhlasí. Zamestnanci preto vytvorili petíciu, v ktorej žiadajú zachovanie sídla školy v pôvodných priestoroch na ulici Novomeského


Župa však z 3007 odovzdaných podpisov uznala len 250, ktoré boli na papierových hárkoch. Všetky elektronické podpisy boli teda v podstate neuznané a ako dôvod uviedli, že nie je uvedená presná adresa bydliska,“ uviedla vtedy spoluautorka petície Lenka Huňorová.

Zamestnanci školy preto začali podpisy zbierať odznova, a to výlučne na papierových hárkoch. O ich odhodlaní zachovať pôvodné sídlo školy svedčí aj to, ich vyzbierali trikrát viac, než mali pôvodne.

Nanovo podpísané petičné hárky s viac ako 9-tisíc podporovateľmi boli osobne odovzdať v stredu 14. februára o 10:00 na Úrade Žilinského samosprávneho kraja. Petíciou by sa tak malo zaoberať krajské zastupiteľstvo.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu