Žilina dnes privíta na domácom trávniku veľkoklub. Polícia vyzýva fanúšikov k športovému správaniu


Foto: Žilina dnes privíta na domácom trávniku veľkoklub. Polícia vyzýva fanúšikov k športovému správaniu Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Už dnes, v stredu 7. februára 2024, sa o 16:30 hod. postavia na trávnik v Žiline proti domácim futbalistom hráči nemeckého veľkoklubu Borussia Dortmund. Na beznádejne vypredaný zápas UEFA Youth League je pripravená aj polícia, ktorá vyzýva fanúšikov k športovému správaniu. A to tak na štadióne, ako aj v jeho okolí.

Na mieste aj v uliciach mesta sa bude nachádzať zvýšený počet príslušníkov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. Ich úlohou počas športového podujatia je zamedziť prejavy národnostnej, rasovej alebo inej neznášanlivosti.

Policajti si zároveň posvietia aj na ďalšie konanie, ktoré by malo napĺňať znaky trestných činov, aby tak predišli výtržnostiam či diváckemu násiliu. Samozrejmosťou je ochrana života, zdravia a majetku všetkých občanov.

Polícia aj organizátori zároveň upozorňujú na dopravné obmedzenia spojené s konaním podujatia. „Pred začatím futbalového zápasu bude obmedzená doprava na Uhoľnej ulici, ktorá bude uzavretá pre všetky vozidlá cca od 15.15 hod., hliadka dopravnej polície bude na kruhovom objazde vozidlá púšťať len na Športovú ulicu,“ uviedlo KR PZ v Žiline.


Prejazd na parkovisko pred západnou tribúnou a na VIP parkovisko bude možný po Športovej ulici a z Ľavobrežnej ulice (prvý zjazd) a na parkovisko za východnou tribúnou z Ľavobrežnej ulice (druhý zjazd). Účastníci podujatia prejdú po Uhoľnej ulici len pešo. Po ukončení zápasu sa otvorí pre autá vychádzajúce z parkoviska za východnou tribúnou.

Z uvedených dôvodov polícia pripomína fanúšikom alternatívne spôsoby dopravy„Návštevníkov športového podujatia žiadame, aby zvážili možnosť využitia vlakovej alebo autobusovej dopravy a následne prechod pešo k štadiónu,“ dopĺňa na záver krajská hovorkyňa PZ Gabriela Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu