Ulice Žiliny chráni prvá hliadka zásahovej jednotky. Je pripravená na vysoko rizikové zásahy


Foto: Ulice Žiliny chráni prvá hliadka zásahovej jednotky. Je pripravená na vysoko rizikové zásahy Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Žilinské ulice sú opäť o čosi bezpečnejšie. Od 1. februára 2024 vykonáva dohľad nad verejným poriadkom aj prvá hliadka zásahovej jednotky, ktorú zriadila Mestská polícia v Žiline. Celkovo 11 príslušníkov disponuje nadštandardným materiálno-technickým zabezpečením, výzbrojou a špeciálnymi prostriedkami ochrany.

Zasahovať budú aj počas incidentov s vyšším stupňom rizika, vďaka čomu sa zrýchli preverenie jednotlivých udalostí a dôjde aj k zefektívneniu zákrokov. Zásahová jednotka sa bude podieľať aj na spolupráci s Policajným zborom v súvislosti so zabezpečením mimoriadnych opatrení počas hromadných podujatí v meste.

„Takýmto spôsobom sa snaží MP o bezpečnejšie mesto. Aj v nočnej dobe, hlavne cez víkend chce vo zvýšenej miere chrániť obyvateľov a návštevníkov centra prichádzajúcich za zábavou, pričom negatívne a agresívne prejavy súvisiace s verejným poriadkom potlačiť a minimalizovať na najnižšiu možnú mieru,“ spresnila mestská polícia na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu