FOTO: Na Liptove zrekonštruovali pôrodnicu. Na mamičky čakajú nadštandardné izby aj fotokútik


FOTO: Na Liptove zrekonštruovali pôrodnicu. Na mamičky čakajú nadštandardné izby aj fotokútik
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

V Liptovskej nemocnici otvorili zrekonštruované pôrodnícke oddelenie. Pôrodnica disponuje piatimi 2-lôžkovými izbami, dvomi nadštandardnými izbami, dvomi pôrodnými sálami, jednou operačnou sálou a izbou pre neaktívnu fázu pôrodu. O slávnostnom otvorení informovala žilinská krajská samospráva na sociálnej sieti. 

Budúce mamičky budú môcť využívať viacero noviniek. Čaká na ne najmodernejšie pôrodné lôžko, miestnosť na prirodzený pôrod, možnosť pôrodu s pomocou bylinnej náparky aj jedinečný závesný pôrodný systém Multitrac, ktorým liptovská pôrodnica disponuje ako jedna z mála pôrodníc na Slovensku. 

„V rámci rekonštrukcie sa obnovil inventár oddelenia, zakúpili sa inštrumentálne stolíky, nová odsávačka pre pôrodné sály, nové kreslá pre zvýšenie komfortu pacienta. Vymenené boli okná na celom oddelení, zrekonštruovalo sa 6 kúpeľní, vymenili sa podlahy, zariadenie, nainštalované boli aj nové ochranné prvky. Mamičky a oteckov poteší novozriadený fotokútik a vynovená jedáleň,“ uviedol Žilinský samosprávny kraj.


Celková investícia do rekonštrukcie pôrodníckeho oddelenia predstavuje viac ako 200-tisíc eur, z toho župa prispela sumou 73-tisíc eur. Rozdiel viac ako 128-tisíc eur predstavujú vlastné zdroje nemocnice a sponzorské dary.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu