Na trati medzi Žilinou a Ostravou došlo k tragickej nehode. O život prišiel rušňovodič


Foto: Na trati medzi Žilinou a Ostravou došlo k tragickej nehode. O život prišiel rušňovodič
Galéria: 3 fotky
Foto: Hasičský záchranný sbor Správa železnic, státní organizace

Železničná spoločnosť Slovensko informuje o tragickej kolízii, ku ktorej došlo dnes, v stredu 24. januára 2024, v skorých ranných hodinách na trati medzi Ostravou a Žilinou. Pri nehode vlaku Českých dráh IC 546 OSTRAVAN prišiel o život zamestnanec Českých drah.

„K zrážke vlaku s nákladným autom došlo v úseku Bohumín - Dětmarovice dnes okolo 5:40. Nehodu žiaľ neprežil kolega rušňovodič z Českých dráh,“ spresňuje slovenský dopravca a dopĺňa, že podľa prvotných informácií sa malo zraniť aj 10 cestujúcich.

Na miesto po nahlásení udalosti ihneď vyrazili aj záchranné zložky. Okolnosti a príčiny dopravnej nehody ďalej vyšetruje polícia Českej republiky.


„Dôsledkom nehody prijali Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a České dráhy opatrenia na riešenie situácie, ktoré sa dotknú rýchlikov a vlakov kategórie EC a SC zo Žiliny smerom do Českej republiky a opačne,“ vysvetľuje ZSSK, podľa ktorej bude situácia pretrvávať pravdepodobne počas celého dňa.

V prípade, že cestujete touto trasou, rátajte so zmenami v úseku Ostrava – Český Těšín a opačne. Tu budú spomínané vlaky odklonené na Havířov s meškaním v priemere okolo 20 minút, pričom vlaky budú vedené mimo stanice Bohumín a Karviná hl. n.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu