Do Jasnej mieria desiatky horských záchranárov, vrtuľník, záchranky aj dobrovoľníci. Chystajú sa na svetový pohár


Foto: Do Jasnej mieria desiatky horských záchranárov, vrtuľník, záchranky aj dobrovoľníci. Chystajú sa na svetový pohár Foto: ate.sk a hzs.sk

Už zajtra začína v lyžiarskom stredisku Jasná najočakávanejšie zimné športové podujatie. Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní potrvá od soboty 20. do nedele 21. januára, sprievodný program a tréningy sa však uskutočnia už dnes.

Okrem tisícok fanúšikov, pretekárov, organizátorov či ostatných lyžiarov do strediska mieria aj záchranné zložky. Na účastníkov aj návštevníkov bude dávať pozor asi 60 členov Horskej záchrannej služby, tri ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci, posádka rýchlej lekárskej pomoci a dokonca aj vrtuľníková záchranná zdravotná služba. Záchranárom budú pomáhať aj ďalší dobrovoľníci.

„Krajské operačné stredisko Žilina výrazne posilnilo služby svojich operátorov počas dňa aj noci. Keďže príde aj veľa zahraničných účastníkov súťaže, operačné stredisko doplnilo zmeny najmä o operátorov, ktorí na vysokej úrovni ovládajú svetové jazyky,“ doplnilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.


Nezabudnite, že počas trvania akcie od 7:00 hod. do 22:00 hod. bude vstup do Demänovskej doliny uzatvorený pre vozidlá okrem obsluhy a záchranných zložiek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu