Nechystáte sa na preteky do Jasnej? Cez víkend sa týmto mestám na Liptove radšej vyhnite


Foto: Nechystáte sa na preteky do Jasnej? Cez víkend sa týmto mestám na Liptove radšej vyhnite Foto: Facebook/Ski World Cup Jasná

Už počas najbližšieho víkendu (20. a 21. január 2024) v lyžiarskom stredisku Jasná odštartuje Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní. Okrem organizátorov a samotných športovcov sa na športové podujatie obrovských rozmerov pripravuje aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Žiline, ktoré zároveň vypracovalo bezpečnostné opatrenia.

Kontrolu nad podujatím bude vykonávať zvýšený počet policajtov. Zapojiť sa pritom majú príslušníci z poriadkovej, železničnej, dopravnej, ale dokonca aj kriminálnej polície.

Polícia bude vykonávať všetky opatrenia súvisiace s bezpečnosťou zúčastnených osôb. Zároveň budeme dohliadať na bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke a spolupôsobiť pri jej riadení, zabezpečovať verejný poriadok a plniť všetky úlohy vyplývajúce zo zákona,“ spresňuje hovorkyňa KR PZ v Žiline Zuzana Šefčíková.

Polícia žiada všetkých motoristov, aby dodržiavali pokyny príslušníkov zabezpečujúcich plynulosť cestnej premávky. Pre jej zachovanie je zároveň dôležité aj to, aby sa vodiči, ktorí sa neplánujú zúčastniť podujatia, vyhli diaľničnému úseku D1 – výjazd Liptovský Mikuláš v oboch smeroch a aj mestám Ružomberok a Liptovský Mikuláš, kde sa očakáva zvýšená intenzita dopravy.

Motoristi musia taktiež rátať počas týchto dní s uzatvorením vstupu do Demänovskej doliny od 7:30 hod. Účastníci podujatia sa na odporúčanie organizátorov majú na miesto dostaviť v čase od 04:00 hod do 06.00 hod. Ak sa aj vy chystáte na preteky, odporúčame vám preštudovať si podrobné informácie k doprave, ktoré nájdete na TOMTO ODKAZE.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu