Máte doma tínedžera, ktorý nevie kam ďalej? ŽSK pripravil brožúru s pestrou ponukou stredných škôl


Foto: Máte doma tínedžera, ktorý nevie kam ďalej? ŽSK pripravil brožúru s pestrou ponukou stredných škôl Foto: Ilustračné/freepik.com

Každý rok stojí pred ďalšími žiakmi koncových ročníkov základnej školy veľké rozhodnutie. Ktorá stredná škola je tou pravou? Na aký odbor nastúpiť? Voľbu im pritom neuľahčuje ani široká ponuka, v ktorej sa mladí môžu ľahko stratiť.

Prihlášky na strednú školu v školskom roku 2024/2025 je pritom potrebné podať najneskôr do 20. marca 2024. Čas na rozhodovanie sa tak tínedžerom rýchlo kráti. Žilinský samosprávny kraj sa im preto rozhodol pomôcť zverejnením aktualizovanej brožúry Moja stredná.

V nej nájdete veľký prehľad odborov všetkých stredných škôl v Žilinskom kraji. Súčasťou pritom nie je len 59 škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK, ale aj 10 súkromných vzdelávacích zariadení, 11 cirkevných, 6 štátnych stredných škôl a 1 jazyková škola.

Brožúra žiakov zároveň zorientuje vo svete duálneho vzdelávania. To je vhodné najmä pre tých, ktorí okrem teoretickej prípravy túžia aj po poznatkoch získavaných priamo z praxe. Bonusom je aj zoznam internátov v kraji. Brožúru si v elektronickej podobe môžete prezrieť po kliknutí SEM.

„Držíme prsty, aby vaše rozhodnutie bolo správne, štúdium na vami vybranej škole vás bavilo, mohli ste tam rozvíjať svoj potenciál, a aby vás toto rozhodnutie posunulo bližšie k vašim cieľom,“ dodal na záver ŽSK.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu