Čierny humor na štýl Tarantina či situačná komédia Neznášam ťa! Žilinské divadlo prináša silvestrovskú zábavu


Foto: Čierny humor na štýl Tarantina či situačná komédia Neznášam ťa! Žilinské divadlo prináša silvestrovskú zábavu Foto: Mestské divadlo Žilina

Na doskách Mestského divadla Žilina sa tento rok odohrajú ešte dve predstavenia, ktoré prinesú tú pravú silvestrovskú zábavu. Vyberiete si situačnú komédiu Neznášam ťa! alebo gangsterku Triky, fet a makači v štýle ikonického režiséra Quentina Tarantina?

Prvá zo spomínaných hier je v programe v piatok 29. decembra. Dej komédie Neznášam ťa! sa odohráva príhodne práve na silvestrovskom večierku, kde sa stretnú nielen pozvaní, ale aj nevítaní hostia.

Silvester je práve ten čas, kedy sa ľudia najviac otvoria. Alkohol spôsobí uvoľnenie všetkých tých celoročných kríz a tráum, ktoré ľudia v sebe držali, a ktoré zrazu vybuchujú na povrch ako silvestrovské petardy. Nič už potom nie je tak, ako si to pozývajúci pár naplánoval.

Režisér Michal Tomasy si pre divákov pripravil večer plný silvestrovských hier, alkoholu, výziev aj rozchodov, počas ktorého neostane žiadna tvár vážna. Kto sa stane najväčším hrdinom večierku?


V sobotu 30. decembra uvedie divadlo gangsterskú komédiu Triky, fet a makači v réžii Eduarda Kudláča, ktorá štýlom pripomína filmy Quentina Tarantina. Hra sleduje skupinu zlodejov, ktorá sa snaží ukradnúť balík peňazí zo zámku. Prevŕtať jednu starú stenu predsa nemôže byť taký problém a najväčší šéf musí dokončiť starú fušku.

Všetko by klaplo, nebyť krásavice Pamely a toho, že títo drsní chlapi sú až príliš svojrázni. Neoplývajú práve bohatým intelektom ani zmyslom pre humor a z mŕtvol majú husiu kožu. Všetko však dokonale kompenzujú drsnými rečami a silou pästí. 

Treba zohnať zbíjačku, vŕtanie steny všetkých poriadne zapráši, s čelovkami v prachu veľmi nevidieť, do toho alarm a strašne dlhý telefonát. Ako to všetko dopadne sa dozviete na skvelej komédii o sile priateľstva z prostredia sociálnych vydedencov, ktorej nechýba nadhľad, zmysel pre iróniu a čierny humor.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu