Na Primátorskom punči sa vyzbieralo 1 200 eur. Výťažkom mesto Žilina podporí ľudí v ťažkej situácii aj šport


Foto: Na Primátorskom punči sa vyzbieralo 1 200 eur. Výťažkom mesto Žilina podporí ľudí v ťažkej situácii aj šport Foto: Vľavo: Redakcia Žilinak.sk/ Vpravo: Mesto Žilina

Ani tento rok nechýbal na žilinských vianočných trhoch stánok, v ktorom sa podával Primátorský punč. Jeho kúpou obyvatelia a návštevníci mesta mohli v dobrovoľnej sume prispieť k podpore dvoch nadácií mesta. Do Žilinskej komunitnej nadácie a Nadácie mesta Žilina napokon poputuje celkovo 1 197,42 eur. 

Žilinská komunitná nadácia, ktorá získava polovicu výťažku, podporuje rozvoj športovej infraštruktúry v meste Žilina, zatiaľ čo Nadácia mesta Žilina pomáha zdravotne postihnutým seniorom, chorým a bezmocným občanom. Voňavý punč pritom ponúkal tento rok aj primátor Peter Fiabáne, spolu so zamestnancami mestského úradu.

„Aj podujatie, akým je toto, nám ukazuje, koľko dobrých ľudí máme okolo seba. Ďakujem všetkým, ktorí sa zastavili, zakúpili si náš vianočný punč a tým prispeli na správnu vec. Mestské nadácie robia dôležitú prácu, ktorú oceňujem a som rád, že aj týmto spôsobom ich môžeme prezentovať a podporovať,‘‘ uviedol žilinský primátor Peter Fiabáne.

Alkoholický alebo nealkoholický punč si mohli návštevníci vychutnať v štandardnom poháriku, ale aj  v smaltovanom hrnčeku z limitovanej edície s vianočným motívom a nápisom Žilina. K teplému nápoju boli ponúkané aj ručne vyrábané a zdobené medovníčky, ktoré potešili nielen deti, ale aj dospelých.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu