Mladí moderátori zo Žilinského kraja triumfovali na celoslovenskej súťaži Sárova Bystrica


Foto: Mladí moderátori zo Žilinského kraja triumfovali na celoslovenskej súťaži Sárova Bystrica Foto: Facebook/Stredoslovenské osvetové stredisko

Najlepší mladí moderátori a redaktori pochádzajú zo Žilinského kraja. Ukázali to výsledky celoslovenského kola súťaže Sárova Bystrica, ktoré sa konalo v uplynulých dňoch v Banskej Bystrici. Zámerom súťaže je pozdvihnúť kultúru v interpretácii moderátorských textov, prehlbovať techniku ich prednesu a poskytnúť interpretom možnosť konfrontácie výsledkov svojej práce.

V najmladšej kategórii od 15 do 18 rokov vyhral prvé miesto Ondrej Štrkolec z Bilingválnho Gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch. Druhé miesto obsadila Timea Strkáčová, študentka Gymnázia Jozefa Miloslava Hurbana v Čadci

Mladí redaktori súťažili v disciplínach ako redakčná príprava relácie a jej moderovanie, čítanie spravodajského textu, vedenie rozhovoru s respondentom, videoreportáž či interpretácia reklamného textu. 


Ich výkony následne hodnotila odborná porota, ktorá pozostávala z osobností zo známych slovenských médií. Predsedom poroty bol Braňo Závodský z Rádia Expres, spolu s ním o mladých talentoch rozhodovali Oli Džupinková (Rádio Expres), Martina Kašiarová (TV Markíza), Mariana Kovačechová (RTVS) a Gregor Mareš (RTVS).

Video zo súťaže si môžete pozrieť tu:



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu