V zadymenom byte na Liptove našli staršiu osobu v bezvedomí. Požiar pravdepodobne spôsobil skrat batérie


Foto: V zadymenom byte na Liptove našli staršiu osobu v bezvedomí. Požiar pravdepodobne spôsobil skrat batérie Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

V utorok 14. novembra 2023 sa ulicou Kolomana Sokola v Liptovskom Mikuláši niesli zvuky hasičských sirén. Krátko po 17. hodine bol operačnému stredisku nahlásený požiar bytu na 6. poschodí bytového domu.

Na miesto ihneď vyrazilo s viacerými kusmi techniky 13 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zo staníc v Liptovskom Mikuláši, Liptovskom Hrádku a Ružomberku. K paneláku však dorazila aj polícia a zisťovateľ príčin vzniku požiaru.

Hasiči boli informovaní, že v zasiahnutom byte sa má nachádzať staršia imobilná osoba. K záchrane majetku sa tak pripojila aj záchrana života. Postup jednotky sťažovalo husté zadymenie celého šiesteho poschodia a prekážku predstavovali aj zničené bezpečnostné dvere, ktoré zatavil požiar.


Za použitia hydraulického náradia sa však hasiči napokon dostali do bytu. „Pomocou termokamery našli v byte osobu v bezvedomí. Nájdenú osobu transportovali na ošetrenie k posádke rýchlej lekárskej pomoci, ktorá osobu previezla na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová.

Okrem jednotky zasahujúcej priamo v priestoroch bytového domu sa situáciu snažili dostať pod kontrolu aj hasiči zasahujúci z výškovej techniky. K lokalizácii požiaru došlo napokon približne hodinu od začiatku zásahu a k jeho úplnej likvidácii krátko po 20:30 hod. 

Ako na záver dodáva Pohanková Zahatlanová, za vznikom požiaru v Liptovskom Mikuláši pravdepodobne stojí skrat batérie z elektrobicykla. Živel mal pritom spôsobiť škody, ktoré sú predbežne odhadnuté na 150-tisíc eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu