Zo žilinských ulíc zmizlo takmer 150 autovrakov. Uvoľnili sa tak nové parkovacie miesta


Foto: Zo žilinských ulíc zmizlo takmer 150 autovrakov. Uvoľnili sa tak nové parkovacie miesta Foto: Facebook/Mesto Žilina

V uliciach mesta Žilina sa nachádzalo množstvo autovrakov, ktoré nielen prispievali k znečisteniu okolia, ale aj blokovali parkovacie miesta. Samospráva sa preto rozhodla vziať situáciu do svojich rúk a vyzvala majiteľov vozidiel, ktoré stáli v uliciach dlhšiu dobu bez pohnutia, aby ich odstránili. V opačnom prípade malo dôjsť k ich odtiahnutiu a umiestneniu na záchytné parkovisko.

Od začiatku roka do konca októbra malo mesto v databáze až 165 autovrakov. „Každému z nich sme sa venovali individuálne. Išlo o mravenčiu, časovo náročnú prácu, ktorá sa napokon vyplatila nad naše očakávania. Aktuálne máme v riešení už iba 17 vozidiel,“ uvádza mesto s tým, že zvyšné sa podarilo odstrániť, čím sa zároveň uvoľnilo 148 parkovacích miest.

Tento výsledok sa však podarilo dosiahnuť aj vďaka samotným obyvateľom mesta. „Ďakujeme za každé nahlásenie autovraku mestskej polícii i za podnety na Odkaze pre starostu. Teší nás, že ste všímaví voči svojmu okoliu a záleží vám na prostredí, v ktorom žijete,“ dodala žilinská samospráva.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu