FOTO: V uliciach Žiliny stoja dlhšiu dobu bez pohnutia. Majitelia autovrakov majú 60 dní na ich odstránenie


FOTO: V uliciach Žiliny stoja dlhšiu dobu bez pohnutia. Majitelia autovrakov majú 60 dní na ich odstránenie
Galéria: 9 fotiek
Foto: Koláž fotografií – Mesto Žilina

Žilinská samospráva zverejnila na úradnej tabuli a oficiálnej webovej stránke mesta v rámci novembra a decembra 2022 a januára 2023 výzvy na odstránenie autovrakov z ciest alebo verejných priestranstiev, a to najneskôr do 60 dní. V opačnom prípade vozidlá prejdú do rúk štátu alebo bude považované za staré vozidlá, ktorých majiteľom sa stáva vlastník parkovacích priestorov.

Najstaršej výzve z 30. novembra 2022 končí platnosť už v najbližší pondelok 30. januára 2023. Predmetom dokumentu je trojica áut, a to šedomodrý Volkswagen Passat na ulici pri Kysuci 15 v Považskom Chlmci, červená Škoda Fábia na ulici Nábrežná v mestskej časti Rosinky a biela dodávka značky Fiat stojaca na ulici Sasinkova v blízkosti centra Žiliny. V prípade všetkých troch vozidiel žiada mesto o plnenie povinností zo strany neznámeho majiteľa, keďže ani jedno z áut nie je označené EČV. 

V piatok 9. decembra 2022 mesto vyzvalo na ďalšie odstránenie autovraku. Vozidlo značky Citroën so striebornou metalízou sa v súčasnosti nachádza na ulici Bánovská v mestskej časti Hliny. Poslednú možnosť na jeho odstránenie má neznámy majiteľ v utorok 7. februára 2023.


Na úradnej tabuli pribudla výzva aj 11. januára, ktorej platnosť vyprší 13. marca. Tá sa zameriava na biely Hyundai zaparkovaný na ulici Obežná v mestskej časti Vlčince a strieborné Mitsubishi Pajera a čierny Volkswagen Transporter, obe umiestnené na ulici Stará hradská v Budatíne.

Dosiaľ posledný oznam apelujúci na odstránenie vozidiel bol zverejnený 25. januára, pričom tentokrát ide o čierne Audi stojace na ulici Nešporova na Hlinách a čierny Volkswagen Passat na Tatranskej ulici na Vlčincoch. V tomto prípade majú neznámi majitelia čas najneskôr do 27. marca 2023, následne ich odťahová služba z miesta vyzdvihne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu