Hasiči zasahovali pri požiari kurína v Rajeckých Tepliciach. Sliepky sa podarilo zachrániť


Foto: Hasiči zasahovali pri požiari kurína v Rajeckých Tepliciach. Sliepky sa podarilo zachrániť Foto: ilustračné - Ministerstvo vnútra

V nedeľu 12. novembra, krátko pred treťou hodinou v noci vypukol požiar v maštali pri rodinnom dome v Rajeckých Tepliciach. Na miesto bolo preto vyslaných osem príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so štyrmi kusmi techniky.

Po príchode na miesto zásahu zistili, že ide o požiar drevenej prístavby, ktorá slúži ako kurín. „Požiarom bola zasiahnutá vrchná časť objektu a strecha. V spodnej časti sa nachádzala hydina,“ uviedla hovorkyňa žilinských hasičov Mária Pohanková Zahatlanová s tým, že jednotka po príchode na miesto vypustila sliepky z objektu.

Následne začali hasiace práce pomocou vysokotlakého prúdu. Po lokalizácii požiaru hasiči vyhádzali uskladnené seno a rozobrali konštrukcie objektu. Požiar sa podarilo uhasiť po približne hodine a na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiaru a polícia.

„Výška škody bola odhadnutá na 500 eur, uchránené hodnoty sú 20-tisíc eur,“ dodala hovorkyňa hasičov. Taktiež informovala, že pri požiari k zraneniam osôb nedošlo. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu