VIDEO: Spomienka sa zmenila na požiar. Počas noci zasahovali hasiči aj na cintoríne pri Žiline


Foto: VIDEO: Spomienka sa zmenila na požiar. Počas noci zasahovali hasiči aj na cintoríne pri Žiline Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Dušičky sú obdobím, kedy si pripomíname svojich zosnulých blízkych a ich pamiatku si uctíme napríklad aj zapálením sviečky na cintoríne. Ani pri takejto spomienke však netreba zabúdať na bezpečnosť. 

Na hroboch sa totiž nachádza aj množstvo dekorácií z čečiny a iných materiálov, vďaka ktorým sa zapálenie obyčajnej sviečky môže premeniť na rozsiahly požiar.

V priebehu prvej novembrovej noci zasahovali hasiči zo Žilinského kraja na cintorínoch celkovo štyrikrát. Prvý požiar na cintoríne bol hlásený po 22. hodine v Nesluši, len o pár minút neskôr čelili rovnakému problému aj hasiči v Martine. Požiar pritom zapríčinili práve zapálené sviečky. 


O pol druhej ráno mierili piati hasiči aj na cintorín do obce Štiavnik. Tam hrozilo, že sa požiar rozšíri na drevený kríž uprostred cintorína, preto sviečky pri ňom zaliala vodou ešte privolaná policajná hliadka.

Po 6. hodine ráno boli plamene spozorované aj na cintoríne v žilinskej mestskej časti Brodno. Vo všetkých prípadoch sa však požiar podarilo rýchlo dostať pod kontrolu a na uhasenie stačilo použiť len hasiaci prístroj. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu