FOTO: Cintorín padlých vojakov v Liptovskom Mikuláši sa rozžiaril svetlom 1369 sviečok


FOTO: Cintorín padlých vojakov v Liptovskom Mikuláši sa rozžiaril svetlom 1369 sviečok
Galéria: 15 fotiek
Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Zamestnanci mesta Liptovský Mikuláš v pondelok od rána pracovali na tom, aby sa počas sviatkov nezabudlo ani na tých, ktorí padli pri bojoch o svoje mesto. Vojenský cintorín na Háji Nicovô sa vďaka nim večer rozsvietil stovkami sviečok. O tento jedinečný pohľad sa samospráva podelila v príspevku na sociálnej sieti.

Pri umiestňovaní a zapaľovaní sviečok na 1369 hroboch pomáhali aj viacerí dobrovoľníci. Samospráva zároveň 30. októbra spolu s Akadémiou ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika a Maticou slovenskou zorganizovala pietne spomienky na padlých vojakov na Háji, ako aj na slávnych rodákov na iných cintorínoch.

„Večerná atmosféra na tomto pietnom mieste bola opäť po roku doslova magická. Zažiť kúsok tejto neobyčajnej nálady prišli na Háj ľudia z celého okolia, mnoho rodín s deťmi, ktorým rodičia pri prechádzke citlivo vysvetľovali, akí hrdinovia na tomto mieste odpočívajú. Už z diaľky svietia aj ďalšie mikulášske cintoríny, kde pozostalí v týchto dňoch prichádzajú s myšlienkou na svojich blízkych. Prežite dušičkové obdobie v pokoji,“ napísalo vedenie mesta.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu