Miliónová oprava zosunutej cesty pod Strečnom sa posúva. Začať by však mala ešte tento rok


Foto: Miliónová oprava zosunutej cesty pod Strečnom sa posúva. Začať by však mala ešte tento rok Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Už takmer osem mesiacov je na ceste I/18 pod Strečnom zrušené trojpruhové usporiadanie cesty. Stalo sa tak potom, ako sa vo februári tohto roka kus vozovky v smere na Martin zrútil z dôvodu vysokej intenzity dopravy a nepriaznivých poveternostných podmienok.

Úsek zosunutej cesty je dodnes označený dopravnou značkou. Správca cesty má v pláne vykonať sanáciu frekventovanej komunikácie. Podľa informácií od kompetentých orgánov malo byť už v októbri známe meno zhotoviteľa a pri optimistickom scenári aj odovzdané stavenisko. Práce však zatiaľ nezačali.

„Na stavbu je vydaný súhlas s vykonaním stavebných prác Okresným úradom Žilina s termínom realizácie 2023 - 2024,“ uviedol Martin Guzi, hovorca Slovenskej správy ciest. Kedy presne by však k oprave malo dôjsť, ešte stále nie je známe. 


„Aktuálne prebieha príprava podkladov k začatiu verejného obstarávania na výber zhotoviteľa stavby. Presný termín realizácie a zhotoviteľ bude známy po ukončení verejného obstarávania,“ dodal Guzi.

Predpokladaná hodnota sanácie zosunutej krajnice je približne 1,5 milióna eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu