Horiacu dodávku v tuneli Ovčiarsko uhasil vodič pred príchodom požiarnikov


Foto: Horiacu dodávku v tuneli Ovčiarsko uhasil vodič pred príchodom požiarnikov Foto: KR HaZZ Žilina

Dnes 3. októbra v dopoludňajších hodinách došlo k požiaru v diaľničnom tuneli Ovčiarsko. Krátko po 10:15 hod. začala horieť dodávka v pravej tunelovej rúre v smere na Žilinu. O bližších detailoch zásahu informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

K horiacemu vozidlu bolo vyslaných 11 hasičov zo staníc v Bytči a Žiline so štyrmi kusmi protipožiarnej techniky. Kým však prišli na miesto, vodičovi dodávky sa podarilo vozidlo uhasiť ručným hasiacim prístrojom.


„Po odvetraní tunelovej rúry hasiči našli vozidlo odstavené v núdzovom zálive. Vozidlo zabezpečili proti pohybu a vykonali protipožiarne opatrenia,“ priblížil hovorca žilinských hasičov Michal Kypus.


Na miesto bola privolaná polícia, ako aj zisťovateľ príčiny požiarov. Tunel bol počas odstraňovania následkov požiaru uzatvorený pre všetku dopravu, premávka bola odklonená na diaľnicu D3.

„Po príchode odťahovej služby bolo vozidlo naložené, cestná komunikácia očistená od vytečených prevádzkových kvapalín a zásah bol krátko pred 11:15 hod. ukončený,“ doplnil Michal Kypus.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu