Žilinský literárny festival vás prenesie do sveta komiksu i poézie. Prebieha už teraz v Novej synagóge


Foto: Žilinský literárny festival vás prenesie do sveta komiksu i poézie. Prebieha už teraz v Novej synagóge Foto: Žilinský literárny festival

V Žiline sa aktuálne koná najväčšia literárna udalosť na strednom Slovensku. Jubilejný 20. ročník Žilinského literárneho festivalu bude atmosférou rôznorodosti v literatúre. Tá vás môže preniesť do imaginárnych budúcich svetov, poukázať na súčasné problémy, popularizovať vedu, prinášať poéziu v rôznych formách, sprostredkúvať dialóg a mnoho iného.

Festival sa koná od štvrtka 28. septembra do soboty 30. septembra 2023 v Novej synagóge v Žiline. Tri festivalové dni sú nabité programom takým rôznorodým, akým len literatúra vie byť.

„Prenesú vás do sveta komiksu, architektúry, stredoveku, cestovania, detských zážitkov, poetických rovín, aj starého dobrého románu,“ opisuje Ľuboš Mišík, riaditeľ občianského združenia ZLF, ktoré je organizátorom podujatia. 

Nebudú chýbať debaty so zaujímavými slovenskými aj zahraničnými autormi, tematické diskusie, výborné koncerty, workshopy, celodenný detský program a v sobotu aj knižný trh vydavateľov a kníhkupectiev. Pôsobivý program privíta hostí z Poľska, Ukrajiny, Izraela, Portugalska a samozrejme Slovenska. 


Pre predstavu, čo všetko vás na festivale čaká si môžete pozrieť minuloročné programy na stranke www.zlf.sk.

Podujatie organizuje občianske združenie ZLF v spolupráci s kníhkupectvom Artforum v Žiline, kultúrnymi centrami Nová synagóga a Stanica Žilina-Záriečie. Na festivale spolupracujú aj s vydavateľstvom Absynt a ďalšími poprednými slovenskými vydavateľmi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu