Maľované chodníky v Žiline budú pre deti učebnou pomôckou aj miestom pre zábavu


Foto: Maľované chodníky v Žiline budú pre deti učebnou pomôckou aj miestom pre zábavu Foto: Facebook/Peter Čerňan

V žilinskej mestskej časti Hájik sú aktuálne realizované zmeny, ktoré potešia predovšetkým miestne deti. Poslanci zo spomínaného obvodu totiž prišli s nápadom ozvláštniť obyčajné chodníky maľbami, ktoré prinesú do života najmenších Žilinčanov množstvo zábavy.

O novom projekte informoval poslanec Peter Čerňan. „V auguste sme spolu s viceprimátorom Jánom Ničíkom a dodávateľom prác určili štyri vhodné úseky chodníkov,“ uviedol v príspevku na sociálnej sieti a zároveň spresnil, že hravé chodníky bude možné nájsť vo vnútroblokoch ulíc Baničova, Jedlíkova, Mateja Bela, ale aj na ulici G. Lannuriena.

Ako zároveň dodal, chodníky nebudú slúžiť len na podporu fyzickej aktivity, ale aj na precvičovanie vedomostí. Na hravých chodníkoch totiž deti nájdu aj písmená a číslice, vďaka ktorým sa učenie stane súčasťou bežných vonkajších aktivít detí.

Poslanec zároveň zverejnil fotografie znázorňujúce aktuálny vzhľad chodníkov, na ktorých sa už objavili prvé pestrofarebné stopy. Či budú mať hravé cestičky úspech u detí zistíme už zanedlho. V prípade pozitívneho ohlasu je však možné, že Hájik sa stane inšpiráciou pre ďalšie mestské časti Žiliny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu