FOTO: Na Liptove slávnostne prestrihli pásky. Dokončená je okružná križovatka aj most ponad rieku Belá


FOTO: Na Liptove slávnostne prestrihli pásky. Dokončená je okružná križovatka aj most ponad rieku Belá
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Erika Jurinová

Na Liptove boli slávnostne odovzdané do užívania dva projekty, ktoré si kladú za cieľ zlepšenie bezpečnosti vodičov na cestách. Výsledky stavebných a rekonštrukčných prác predstavila verejnosti predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová prostredníctvom príspevkov na sociálnej sieti.

Jedna zo zmien nastala v Liptovskom Hrádku, kde na spojnici ciest č. II/537 a III/2358 vybudovali okružnú križovatku. Žilinský samosprávny kraj sa do projektu pustil so zámerom zníženia nehodovosti v problematickom úseku. Celková cena za dielo bola určená na 410 498, 58 eur.

Výsledky rekonštrukčných prác, ktoré boli financované z európskych zdrojov, sa pritom okrem motorovej dopravy dotkli aj peších osôb, pre ktoré boli v okolí križovatky vybudované nové chodníky. Zároveň došlo k realizácii dažďovej kanalizácie, prekládke vodovodu aj osadeniu verejného osvetlenia.


Ďalším úspešne ukončeným projektom na Liptove je aj rekonštrukcia mostného objektu pretínajúceho rieku Belá na území obce Liptovská Kokava. Na stavbe 66-metrového mosta sa pracovalo na vybudovaní nových krajných opôr, zosilnení existujúcich medziľahlých pilierov a celkovom zosilnení konštrukcie. Zároveň sa tak zvýšila nosnosť mosta z pôvodných 7 na 12 ton, po novom je preto most prejazdný aj pre ťažkú nákladnú dopravu.

„Teší ma, že aj napriek náročnému obdobiu sa nám darí realizovať projekty, a to najmä vďaka prostriedkom z eurofondov, v ktorých čerpaní sme boli aj doteraz veľmi úspešní a verím, že rovnako tomu bude aj v ďalšom programovom období,“ uviedla na záver predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu