Veterná smršť na Kysuciach poškodila dom ženy v ťažkej životnej situácii. Ľudia ju chcú podporiť zbierkou


Foto: Veterná smršť na Kysuciach poškodila dom ženy v ťažkej životnej situácii. Ľudia ju chcú podporiť zbierkou Foto: Facebook/Obec Klokočov - samospráva

Počas tohtoročného leta príroda viackrát udrela v plnej sile. Nebolo tomu inak ani v sobotu 26. augusta 2023, keď sa pre obyvateľov Klokočova premenil pokojný víkend na boj o ochranu majetku. Obcou na Kysuciach sa totiž prehnala veterná smršť, ktorá miestnych odpojila od elektriny, zahatala cesty a poškodila viaceré obydlia.

Nešťastie v tento deň postihlo aj dom pani Kanisovej, ktorej sa na strechu zrútil statný konár listnatého stromu a značne poškodil strechu. Po prosbe od starostu obce Radoslava Zajaca prišlo na miesto viacero dobrovoľníkov, ktorí podali pomocnú ruku pri odstraňovaní popadaných vetiev.

Teraz však chcú ľudia z obce pomôcť obyvateľke domu aj prostredníctvom zbierky, o ktorej informuje starosta Zajac v príspevku na sociálnej sieti. „Každá, akákoľvek forma pomoci je pre nich vzácna a pomôže – či materiálna, fyzická pri oprave alebo tá finančná. Majiteľka domčeka je momentálne v nepriaznivej životnej situácii a akákoľvek podpora bude pre ňu veľkou pomocou,“ uviedol.


Preto v prípade, že vám nie je náročná situácia obyvateľky domu ľahostajná, prispieť môžete akoukoľvek veľkou čiastkou prostredníctvom transparentného účtu aj vy. Nájdete ho po kliknutí SEM, a po presmerovaní stačí vyhľadať uvedenú zbierku podľa nasledujúceho čísla účtu: SK69 0200 0000 0048 4327 4956.

„Ďakujeme, že nám pomáhate pomáhať. V mene rodiny vám veľmi pekne ďakujeme,“ dodal na záver starosta kysuckej obce Klokočov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu