VIDEO: Liptovskí policajti zastihli medveďa pri autobusovej zastávke. Nočného návštevníka zahnali do lesa


Foto: VIDEO: Liptovskí policajti zastihli medveďa pri autobusovej zastávke. Nočného návštevníka zahnali do lesa Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Do Liptovských Revúc zavítal v pondelok 4. septembra 2023 v neskorých večerných hodinách nezvyčajný návštevník. Po obci pobehoval približne o 21:00 hod. medveď. Keďže neraz prechádzal aj v blízkosti rodinných domov a bytovky, obyvatelia sa jeho pohyb rozhodli nahlásiť polícii.

Ako spresňuje krajská policajná hovorkyňa, po príchode hliadky na miesto bolo divé zviera spozorované v priestore autobusovej zastávky. Polícia na tomto mieste aktivovala svetelné aj zvukové výstražné zariadenia a začala so zaháňaním medveďa mimo obce.

Zviera sa im pomalým pohybom služobného vozidla napokon podarilo odplašiť až do lesného porastu. „Bol kontaktovaný zásahový tím pre medveďa hnedého a hliadka naďalej monitorovala miesto výskytu,“ spresňuje krajská policajná hovorkyňa v príspevku na sociálnej sieti, kde bolo zároveň zverejnené video zo spomínaného zásahu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu