Žilinčan si objednal 25 párov „značkových“ tenisiek. Colníci jeho zásielku poslali do spaľovne


Foto: Žilinčan si objednal 25 párov „značkových“ tenisiek. Colníci jeho zásielku poslali do spaľovne Foto: Colný úrad Žilina

Žilinskí colníci zrejme prekazili biznis vypočítavému Žilinčanovi. Ten si cez internetový obchod z Číny objednal aj zaplatil 25 párov botasiek značky NIKE aj kožený opasok LOUIS VUITTON s výhodnou cenou. Dočkal sa však sklamania. 

„Značkové“ výrobky sa dostali do rúk príslušníkom finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte po tom, ako pri colnej kontrole na nich zistili znaky napodobenín. Zdokumentovali preto potrebné materiály a obrátili sa na držiteľov ochranných známok, aby sa vyjadrili k podozreniu, či ide o falzifikáty.

„Po potvrdzujúcej odpovedi športovú obuv a opasok zaistili.Vzhľadom k tomu, že nie je možné garantovať bezpečnosť a zdravotnú nezávadnosť, výrobky skončia v spaľovni,“ dodala hovorkyňa colného úradu Božena Chríbiková. 

Finančná správa opakovane apeluje na ľudí, aby boli opatrní pri kúpe značkových vecí a vyhli sa tak finančným škodám ako i nepríjemnostiam pri preclievaní. Práve nízka cena značkového tovaru je prvým znakom toho, že nemusí byť originálny.


„Tento prípad je toho vzorom. Napríklad predmetný kožený opasok stál objednávateľa 12 USD, pričom suma obdobného originálneho produktu, ktorú vyčíslil držiteľ ochrannej známky, je 420 eur,“ dodala hovorkyňa colného úradu. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu