VIDEO: Vodičovi v Sučanoch prebehla cez cestu štvorica medveďov


Foto: VIDEO: Vodičovi v Sučanoch prebehla cez cestu štvorica medveďov Foto: Facebook/Martin Staš

Počas uplynulých mesiacov prichádzali z celého Žilinského kraja správy o medveďoch, ktoré stratili plachosť a približujú sa k ľudským obydliam. Najčastejšie hlásili výskyt týchto zvierat obyvatelia z okolia Žiliny, Turca a Liptova. V niekoľkých prípadoch došlo dokonca aj k útokom šelmy na človeka.

Niekoľko jedincov medveďa hnedého sa pohybuje už dlhšiu dobu v blízkosti obce Sučany. Počas leta sa viacerí občania sťažovali na poškodené dvory, kuríny či včelíny. Uprostred júla stretol jednu medvedicu bývalý vojak, ktorý ju zastrelil svojou legálne držanou zbraňou.

Podľa správ, ktoré z obce prichádzali, to však problém s divými zvieratami nevyriešilo. Včera (31. augusta) vo večerných hodinách uverejnil používateľ sociálnej siete Facebook videozáznam, ktorý zachytáva skupinku medveďov v blízkosti jazera Ontário za vodnou elektrárňou.

Dospelý jedinec s tromi mláďatami sa krátku dobu pohybovali v blízkosti komunikácie, po ktorej práve išlo vozidlo s autorom videa, následne mu zvieratá prebehli cez cestu. Obyvateľom a návštevníkom obce preto odporúčame, aby v tejto oblasti zvýšili opatrnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu