Na obyvateľov ulice Hronská volá sused policajtov každý deň. Vadí mu zastavenie kolesom na ceste


Foto: Na obyvateľov ulice Hronská volá sused policajtov každý deň. Vadí mu zastavenie kolesom na ceste
Galéria: 6 fotiek

Obyvatelia ulice Hronská v mestskej časti Žilina - Trnové riešia kuriózny prípad. Sused ich každý deň nahlasuje mestským policajtom. Má na to právo, ľudia sú však rozhorčení. Na tejto ulici si dali sami obyvatelia žiadosť o osadenie spomaľovacích prahov - retardérov, nakoľko majú malé deti a dbajú na ich bezpečnosť. Mesto im v ich žiadosti vyhovelo.

Po určitom čase sa však na ulici, po ktorej prejde denne podľa odhadov 20 áut, objavili dopravné značky zákazu státia. Obyvatelia zostali prekvapení, pretože ich nikto vo veci neoslovil a nemali možnosť vyjadriť svoj názor. Osadenie značiek nie je pre obyvateľov danej ulice problémom, keďže všetci parkujú na svojich pozemkoch. Nepríjemnosti spôsobuje až sused, ktorý situáciu pravidelne sleduje spoza okna a ak vozidlo, ktoré parkuje na súkromnom pozemku vedľa cesty zastaví tak, že sa kolesom dotýka časti vozovky, kontaktuje mestskú políciu.

Papuče dva dni po sebe, obyvatelia chystajú petíciu

Obyvatelia danej ulice si včera aj dnes našli papuče a museli zaplatiť pokuty. Sú nahnevaní, pretože inak sa podľa ich slov parkovať nedá. Jedna z rodín žijúcich na ulici má dokonca vybudovanú odstavnú plochu vedľa cesty, ktorá je súčasťou asfaltovej časti. Aj títo ľudia si však na svojich vozidlách našli tzv. “papuče”. 


Nahnevaní obyvatelia idú bojovať proti značeniu petíciou. “Nesúhlasíme s takýmto riešením a vôbec nie s takouto šikanou,” hovorí Marián. “Sami parkujeme mimo cesty, pretože nie je veľmi široká, ale pokutovať za zastavenie kúskom kolesa na ceste, to je veľa,” dodáva.

Problém je aj zásobovanie, pri ktorom polícia rieši aj vodiča zásobovacej dodávky. Ak zastaví a vykladá tovar viac ako 10 minút, je na neho privolaná hliadka. Podľa slov občanov žijúcich v danej lokalite sa im policajti za časté výjazdy ospravedlňujú, musia si však plniť svoje povinnosti a každý podnet preveriť.

O stanovisko sme požiadali mesto Žilina a poslancov mestského zastupiteľstva. Po ich vyjadrení budeme článok aktualizovať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu