Do Bytče mieri metropolitný orchester z Bratislavy, pripravil špeciálny repertoár


Foto: Do Bytče mieri metropolitný orchester z Bratislavy, pripravil špeciálny repertoár Foto: Metropolitný orchester Bratislava

V Bytči zaznie zmes operných a operetných skladieb známych svetových, ale aj slovenských skladateľov z dielne Metropolitného orchestra Bratislava. Na bytčianske vystúpenie si pripravili špeciálny repertoár, ktorý bude mať v sobotu 26. augusta o 19:00 hod. svoju premiéru.

Počas podujatia sa predstaví takmer 20-členný orchester. Nebudú chýbať ani dlhoroční sólisti Opery Slovenského národného divadla Lenka Máčiková, Tomáš Juhás a Gustáv Beláček. Práve posledný spomínaný je obdivovateľom Bytče a jej častým návštevníkom.

„Bytču a okolie mám veľmi rád, v lete tu bývam pravidelne, a cítim sa tu ako v mojom ďalšom domove. Preto ma teší, že môžeme spolu s mojimi kolegami vystúpiť a prezentovať diela svetových hudobných majstrov, priamo v kolíske slovenskej renesancie,“ uviedol Gustáv Beláček. 


Zdroj: Metropolitný orchester Bratislava

Koncert bude rozdelený na dve časti. Ako prvé sú na programe melodické opery, neskôr prídu na rad chytľavé operety. Celý koncert ukončí Pieseň o rodnej zemi, známejšia pod názvom Najkrajší kút od Gejzu Dusíka.

Okrem kultúrneho vyžitia budete má podujatie aj dobročinný rozmer. Návštevníci dostanú možnosť prispieť na nákup školských pomôcok pre deti bytčianskych základných škôl.

Miesto: Námestie Slovenskej republiky v Bytči
Dátum: 26.08.2023 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu