Žilinský triatlon oslavuje 25 rokov. V areáli pri Vodnom diele na vás čaká bohatý program


Foto: Žilinský triatlon oslavuje 25 rokov. V areáli pri Vodnom diele na vás čaká bohatý program

Podujatie začína v sobotu 19. 8. ráno, kedy štartujú žiacke kategórie. Popoludní sú na pláne Majstrovstvá Slovenska v šprint triatlone mužov (750 m plávanie, 20 km bicykel, 5 km beh). Následne program pokračuje koncertmi, atrakciami pre deti i večerným letným kinom. 

Okrem toho budete mať počas oboch dní možnosť vybrať si z pestrej ponuky jedál v štýle street food podujatí. Na svoje si tak prídu aj tí, ktorí na triatlone nikdy neboli, majú dôvod prísť sa pozrieť a užiť si pekný letný deň pri vode.

Prihlásiť sa dá vopred, aj v deň pretekov

„Už teraz môžem povedať, že registrujeme vyšší záujem súťažiacich ako počas minulých rokov. Asi týždeň a pol pred akciou máme prihlásených okolo 500 pretekárov. Zo skúseností vieme, že počas posledného týždňa, ale aj v deň pretekov, sa prihlási ešte veľa súťažiacich. Závisí to aj od počasia, ak vyjde, tak je záujem vyšší,“ informoval riaditeľ pretekov Tomáš Jurkovič.

Vopred sa môžu pretekári prihlásiť ešte do stredy 16. augusta. Potom sa prihlasovanie uzavrie, ale ako je známe, zapísať sa do listiny štartujúcich môžete aj priamo na mieste v deň pretekov. Medzi prihlásenými je doteraz okolo 150 žiakov a nádejí, približne 300 mužov a žien, zvyšok sú štafety.

„Na pretekoch budú dva druhy štafiet. Prvú nazývame Ja-Ty-On, štartuje v sobotu 19. augusta. Jej princíp je ten, že jeden člen pláva (750 m), druhý bicykluje (20 km) a tretí beží (5 km). Je určená skôr pre amatérskych športovcov, ktorí sú dobrí len v jednej z týchto disciplín a dokážu poskladať družstvo,“ vysvetlil Tomáš Jurkovič.

V nedeľu popoludní je na programe Slovenský pohár v štafetovom triatlone, kde musí každý člen absolvovať všetky tri triatlonové disciplíny – 200 m plávanie, 6 km na bicykli a 1 km beh. V trojčlennej zmiešanej štafete musí byť aspoň jedna žena. Tento druh štafety je určený triatlonistom, ktorí zvládnu všetky tri disciplíny.

Kompletný rozpis pretekov, trate a kategórie nájdete v propozíciách na stránke zilinskytriatlon.nereus.sk.

Pestrá ponuka jedál, hudba i večerný film

V sobotu aj v nedeľu bude na Žilinskom triatlone pri Vodnom diele celý deň k dispozícii Street Food Park, ako ho poznáte z iných podujatí v Bôrickom parku. Rôzni predajcovia budú ponúkať výber jedál od mäsových až po vegetariánske či vegánske. Napríklad pomaly pečené bravčové mäsko, hamburgery, ale aj domáce langoše z kysnutého cesta, churros, pirohy na netradičný spôsob, donuty a ďalšie prekvapenia.

V sobotu podvečer sa môžete tešiť na kultúrny program na pódiu. Pripravená je prezentácia podcastu S batohom cez hory, zahrá žilinská skupina deFilé, po nej vystúpi spevák Peter Juhás, o 20.40 h začína premietanie filmu Všetko alebo nič pod holým nebom. 

Športoví nadšenci sa môžu pozrieť aj do expo zóny so stánkami partnerov, ktorí ponúknu svoje produkty zamerané najmä na šport – hlavne doplnky výživy a športové vybavenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok