FOTO: Lesné požiare predstavujú vážnu hrozbu. Takto sa na ne pripravujú dobrovoľní hasiči z Oravy


FOTO: Lesné požiare predstavujú vážnu hrozbu. Takto sa na ne pripravujú dobrovoľní hasiči z Oravy
Galéria: 16 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Trstená

V letnom období, kedy stúpa teplota a často nezaprší celé týždne, výrazne stúpa riziko vzniku lesného požiaru. Jeho zdrojom môže byť akýkoľvek otvorený oheň, ako napríklad zle zahasené ohnisko či odhodený ohorok z cigarety. Profesionálni aj dobrovoľní hasiči musia byť preto pripravení s prípadným požiarom lesných a lúčnych porastov efektívne bojovať.

V piatok 11. augusta vo večerných hodinách sa v blízkosti Trstenej uskutočnilo taktické cvičenie, ktorého sa zúčastnilo viacero dobrovoľných hasičských zborov z okolia. Akciu zorganizovalo mesto Trstená spolu s miestnymi dobrovoľnými hasičmi. Vedenie mesta o tom informovalo prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Cvičenie bolo zamerané na hasenie požiaru v lesnom teréne za zníženej viditeľnosti s vybudovaním diaľkovej dopravy vody od zdroja k požiarisku. Hasiči otestovali svoje zručnosti aj vzájomnú spoluprácu viacerých zásahových tímov. Ďakujeme všetkým členom nášho DHZ aj okolia za vašu dobrovoľnícku činnosť, pripravenosť vždy pomôcť pri rôznych mimoriadnych situáciách či živelných pohromách a požiaroch,“ uviedlo mesto Trstená.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu