Žilinský triatlon oslavuje 25 rokov. Športová akcia sa spojí s hudbou a dobrým jedlom


Foto: Žilinský triatlon oslavuje 25 rokov. Športová akcia sa spojí s hudbou a dobrým jedlom

Správnu festivalovú atmosféru môžete zažiť počas víkendu 19. a 20. augusta na Vodnom diele v Žiline. Okrem priaznivcov triatlonu si prídu na svoje všetci, ktorí si chcú užiť pekný víkend v prírode pri vode.

Na 25. ročníku tohto známeho podujatia si športovci opäť zmerajú sily v plávaní, cyklistike a behu. Na návštevníkov čaká aj skvelé jedlo, vystúpenia hudobných skupín a premietanie filmu.

„Keď sme zakladali Žilinský triatlon, ani by mi nenapadlo, že raz bude oslavovať 25. výročie, a ešte k tomu v takomto formáte. Verím, že pretekári i návštevníci si z akcie odnesú veľa pekných zážitkov,“ povedal primátor mesta Žilina Peter Fiabáne, ktorý patrí k veľkým triatlonovým nadšencom a stál pri zrode Žilinského triatlonu.

„Chcel by som všetkých pozvať na Vodné dielo Žilina. Tento rok sa môžete tešiť nielen na zaujímavé športové zápolenia, ale v sobotu po pretekoch si môžete vychutnať skvelé jedlo, výbornú hudbu a dokonca aj letné kino,“ doplnil riaditeľ pretekov Tomáš Jurkovič.

V rámci Žilinského triatlonového festivalu sa bude v sobotu bojovať medzi mužmi o majstrovské tituly v šprint triatlone (750 metrov plávanie, 20 kilometrov bicykel, 5 km beh), v tejto istej disciplíne zabojujú v nedeľu o majstrovské tituly ženy. Okrem šprint triatlonu sa v sobotu uskutočnia aj Majstrovstvá Slovenska v triatlone žiakov a nádejí.

A pre tých, čo si triatlon ešte nikdy nevyskúšali, máme pripravený superšprint na tratiach 0,2 km plávanie, 6 km cyklistika, 1 km beh a to zvládne naozaj každý. 


Pre tých, čo majú tímového ducha, máme pripravené štafety. V sobotu sú to takzvané štafety JA-TY-ON, kde každý člen preteká len v jednej disciplíne. A v nedeľu poobede program vyvrcholí slovenským pohárom v štafetovom triatlone, kde súťažia traja pretekári a každý ide celý triatlon, ale vo výrazne skrátenej verzii.

Okrem športových výkonov a dobrého jedla čaká na návštevníkov akcie aj kultúrny program. Na pódiu sa predstaví žilinská skupina deFilé, spevák Peter Juhás, pripravená je aj prezentácia podcastu S batohom cez hory, ktorý učí láske k horám nielen deti.

Výnimočným zážitkom bude kino pod hviezdami, ktoré pripomenie niekdajšiu atmosféru letných amfiteátrov. V sobotu 19. augusta si môžete od 20.40 h pozrieť film Všetko alebo nič. 

„Žilinský triatlon oslávi svoje okrúhle výročie spolu so Street food parkom. Tešiť sa môžete na viaceré novinky, predajcov, ktorých ste ešte na našom podujatí nevideli. Príďte, postaráme sa o vaše chuťové bunky čo najlepšie,“ pozýva k Vodnému dielu Matej Lodňan, organizátor žilinského Street food parku.


Miesto: Vodné dielo Žilina
Dátum: 19.08.2023 - 12:00    20.08.2023 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok