FOTO: Zastávku MHD pri žilinskej nemocnici rekonštruujú, spoje zastavujú na novom mieste


FOTO: Zastávku MHD pri žilinskej nemocnici rekonštruujú, spoje zastavujú na novom mieste
Galéria: 7 fotiek

Žilinčanov, ktorí chceli počas dnešného dňa nastúpiť do trolejbusu pri žilinskej nemocnici, čakalo prekvapenie. Zastávka mestskej hromadnej dopravy Spanyolova, nemocnica je ohraničená bezpečnostnou páskou a na ceste prebiehajú stavebné práce.

Podľa Dopravného podniku mesta Žiliny je dôvodom obmedzenia rekonštrukcia zastávky, na ktorej zastavujú spoje smerujúce do centra a na železničnú stanicu. Opravy má však na starosti žilinská samospráva, ktorá je vlastníkom všetkých zastávok mestskej hromadnej dopravy na území Žiliny.


Pre cestujúcich bola zriadená dočasná náhradná zastávka približne o 180 metrov od tej pôvodnej v smere jazdy autobusov a trolejbusov. Spoje teraz zastavujú priamo oproti rovnomennej zastávke v opačnom smere. Priestor je jasne vyznačený zvislým aj vodorovným dočasným značením.


„Dočasná zastávka plnohodnotne nahrádza pôvodnú zastávku, čo v tomto prípade znamená, že dočasná zastávka Spanyolova, nemocnica v smere do centra je obsluhovaná spojmi liniek číslo 3, 5, 6, 30, 50. O tejto dočasnej zmene sú cestujúci informovaní prostredníctvom viacerých plagátových oznamov umiestnených v priestore zastávky (zastávkový označník a zastávkový prístrešok). Zároveň je, z tohto titulu, pôvodný zastávkový prístrešok zahradený aj výstražnou páskou,“ informoval Michal Noga, vedúci oddelenia dopravnej organizácie Dopravného podniku mesta Žiliny.

S otázkou, ako dlho by mala rekonštrukcia trvať, sme sa obrátili na hovorkyňu mesta Žilina.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu