FOTO: V Nízkych Tatrách vypukol požiar. V horskom sedle Čertovica zasahuje 17 hasičov


FOTO: V Nízkych Tatrách vypukol požiar. V horskom sedle Čertovica zasahuje 17 hasičov
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Hasičský a záchranný zbor

V horskom sedle Čertovica v národnom parku Nízke Tatry zasahuje pri požiari lesného porastu 17 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Požiar sa rozhorel ešte v utorok 18. júla večer, s jeho likvidáciou začali hasiči v stredu ráno.

K požiaru lesného porastu došlo v ťažko dostupnom teréne asi 500 metrov pod vrcholom horského priechodu Čertovica na ploche približne 30 krát 30 metrov v ťažko dostupnom teréne. Podľa okresného riaditeľa HaZZ v Brezne Jozefa Oravkina však nejde o požiar plameňom.

Zasiahnutý je najmä čučoriedkový porast a staré popadané stromy. Hasiči začali ešte v utorok večer s prípravou prístupovej cesty, dokončiť sa im ju podarilo v stredu ráno.

„Dostali sme sa nad požiarisko a vytvorili sme dopravné vedenie. Pred 9:00 h sme začali likvidáciu požiaru, aktuálne prebiehajú likvidačné práce, rozkopávanie a zalievanie hrabanky,“ skonštatoval Oravkin s tým, že požiar je pod kontrolou a ďalej sa nerozširuje.

Na mieste udalosti zasahuje 9 príslušníkov HaZZ so 6 kusmi hasičskej techniky a 8 členov Dobrovoľných hasičských zborov obcí Brezno a Valaská s tromi kusmi techniky. Aktuálne prebieha dohášanie lokálnych ohnísk, rozkopávanie a zalievanie hrabanky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu