V žilinskom cestovnom poriadku nastanú zmeny. Dôvodom je prestavba križovatky na Vlčincoch


Foto: V žilinskom cestovnom poriadku nastanú zmeny. Dôvodom je prestavba križovatky na Vlčincoch
Galéria: 2 fotky

Premávku na Vlčincoch v Žiline počas najbližších mesiacov ovplyvní prestavba okružnej križovatky, ku ktorej dôjde z dôvodu výstavby predajne XXXLutz. Okrem osobnej dopravy bude však prácami na ceste zasiahnutá aj mestská hromadná doprava.

„Dôvodom zmien sú stavebné úpravy a dopravné obmedzenia súvisiace s rekonštrukciou kruhového objazdu na ul. Vysokoškolákov,“ informoval Dopravný podnik mesta Žilina (DPMŽ) na svojej oficiálnej webovej stránke.

Dopravca spresňuje, že obmedzenia sa dotknú cestovného poriadku liniek č. 6 a 30, ktoré spájajú Vlčince s mestskými časťami Vranie a Hájik. So zmenami na týchto trasách by cestujúci mali rátať od pondelka 10. júla až do soboty 30. septembra 2023, kedy by mali byť práce ukončené.

Zmeny na linke č. 6

V súčasnosti viaceré spoje linky č. 6 premávajúce z Hájika v smere na Vlčince ukončili svoju jazdu na zastávke pri OC Dubeň. Práve tá sa z vyššie uvedených dôvodov dočasne zruší, a to bez náhrady. Zároveň sa však týmto spojom predĺži ich trasa a vozidlá MHD vás tak dopravia až na zastávku Matice slovenskej.


Upravený cestovný poriadok linky č. 6 nájdete po kliknutí SEM.

Zmeny na linke č. 30

Zmeny na linke spájajúcej Vlčince s mestskými časťami Budatín a Vranie sa týkajú zastávky Internátna. Tá sa v smere na Žilinskú univerzitu v Žiline premiestni približne o 100 metrov ďalej v smere svojej jazdy. V opačnom smere, teda v smere do centra, sa zastávka Internátna dočasne zruší a nahradí ju existujúca zastávka Obchodná.

Grafické znázornenie zmien nájdete v pripojenej galérii a upravený cestovný poriadok linky č. 30 nájdete po kliknutí SEM.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu