Zažite Zlaté časy budatínske už 9. júla. Čaká vás bohatý program, koncerty, predstavenia aj módna prehliadka


Foto: Zažite Zlaté časy budatínske už 9. júla. Čaká vás bohatý program, koncerty, predstavenia aj módna prehliadka

Privítajte leto v Považskom múzeu návratom do minulosti. Zlaté časy budatínske zažijú návštevníci Budatínskeho hradu už v nedeľu 9. júla. Program na pódiu začne popoludní o 14.00 hod. prehliadkou dobových kostýmov v podaní Prvorepublikovej módy a pokračovať bude koncertom miestnych kapiel.

„Tento rok sme oslovili účinkujúcich z okolia Žiliny a sme veľmi radi, že naše podujatie spestrí štýlovou hudbou kapela Doris Day Band, ktorá u nás hráva pravidelne a Barbora Švidraňová a Basie Frank Band, ktorí budú mať v našich priestoroch premiéru,“ približuje kultúrna manažérka Sabina Pavlíková.

Pestrý bude aj sprievodný program v podaní zamestnancov Považského múzea. V parku bude počas celého dňa prebiehať Múzejné mestečko s rôznymi zaujímavými aktivitami. Vo východnom paláci v hrade sa uskutoční  prednáška o archeologickom výskume Kaštieľa v Bytči. V kaplnke sa návštevníci môžu zúčastniť komentovanej prehliadky novej výstavy troch odborných pracovníkov múzea pod názvom Dialóg.

Od 10:00 hod. sa budú v hrade konať zážitkové prehliadky divadelno-hravého zoskupenia RAZCA, ktoré pripomenú 100. výročie ukončenia prestavby Budatínskeho hradu, realizovanej posledným majiteľom, Gejzom Čákim.

„Spoločne sa prenesieme do roku 1923. Samotný gróf Čáki spolu s manželkou Alžbetou priblíži hosťom svoju predstavu o tom, ako mal hrad vyzerať, či boli jeho očakávania naplnené a prezradí aj niekoľko problémov, ktoré ho počas prestavby postretli,“ vysvetľuje autorka scenára Katarína Maršalová.

V parku sa predstaví Divadelná spoločnosť, ktorá zabaví malých i veľkých príbehom Šašo a strašidlá. Príjemnú atmosféru vytvorí združenie Čarovná moc prírody, ktoré sa venuje chovu sovičiek. Návštevníci budú môcť obdivovať aj diela výtvarných umelcov, potešiť seba či blízkych výrobkami od remeselníkov, vychutnať si občerstvenie alebo si spraviť originálny záber s hradom.

Parkovisko pred areálom hradu bude pre verejnosť uzatvorené, parkovať bude možné na dočasnom parkovisku na ulici Dolná v Budatíne. Prineste si deky, piknikové koše a užite si s nami výnimočnú atmosféru júlového dňa!

Viac informácií získate na www.pmza.sk.

Miesto: Budatínsky hrad
Dátum: 22.06.2023 - 11:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok